Bril en make-up: een match made in heaven. Check deze tips!

De zomer is bijna daar! En dat is toch de tijd van aperitiefjes, onderonsjes en heerlijke, warme avonden in goed gezelschap. Je trekt de kleerkast open, haalt er een leuke outfit uit en rept je naar de badkamer om je klaar te maken.

Maar… wanneer je een bril draagt, kan de juiste make-up kiezen een stevige uitdaging zijn. Je moet de juiste zones accentueren en slim maquilleren. Maar hoe begin je eraan?

Bril en make-up: hier moet je op letten

Gelukkig helpt je opticien je met plezier uit de nood! Maak je dus maar op voor een fijne zomer, met deze make-up tips die perfect bij jouw bril passen!

1.      De zone onder je ogen

Een bril zorgt voor een subtiele schaduw op je gezicht. Hierdoor kan het lijken alsof je donkere kringen rond je ogen hebt, terwijl dat helemaal niet het geval is. Hoe los je dat op? Wel, je hoeft niet meteen kwistig te zijn met concealer. Gebruik liever een corrector om de schaduwrijke zones te neutraliseren.

2.      Oogschaduw

Hou je oogschaduw licht en neutraal. Als je donkere tinten gebruikt, kan het lijken alsof je er moe uitziet – en dat willen we niet, toch? Kies daarom een oogschaduw die aanleunt bij de lichtste kleur in je make-up palet. Wil je toch graag een donkere tint oogschaduw gebruiken, kies dan voor een bril met een groter montuur. Zo hou je meer “open ruimte” rond je ogen, waardoor je wat meer speling hebt.

3.      Eyeliner

Er is maar één gids voor je eyeliner. En dat zijn de glazen van je bril. Draag je plusglazen (wanneer je van dichtbij onscherp ziet)? Zet een duidelijke eyeliner die je ogen ietsje fijner of langer maken. Minglazen (wanneer je alles verder weg minder scherp ziet) maken je ogen kleiner. Hier wil je dus je ogen vergroten. Gebruik geen te zware eyeliner en zet vooral het uiteinde van de ogen aan, zowel boven- als onderaan. 

4.      Mascara

Brildragers verkiezen mascara die meer volume geeft aan de wimpers. Maar let wel op dat je jouw wimpers niet te fel verlengt. Je wilt immers niet dat ze de hele tijd tegen je glas aanwrijven. Breng de mascara zorgvuldig aan en vermijd klonters. Die zie je door de brilglazen meteen zitten.

5.      Wenkbrauwen

Besteed tenslotte ook even wat aandacht aan je wenkbrauwen. Epileer ze netjes in model en leg ze mooi in hun vorm, zodat ze luchtig boven je montuurtje uitkomen.

Brillen en make-up tips: wat zijn de jouwe?

Heb je zelf nog make-up tips voor meisjes en vrouwen met ’n bril? Deel ze zeker met ons. Wie weet delen we ze wel met de wereld in een nieuw artikel.

Heb je net nieuwe make-up gekregen of gekocht – en zoek je een montuurtje dat er perfect bij past? Dan zit je bij ons natuurlijk helemaal goed. Kom langs in onze winkel!